Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Ütközésvédelmi, kapaszkodó, felvédő rendszer az SPM-től

A több évtizedes múltra visszatekintő francia Gerflor group tagjaként működő SPM csoport 61 országban forgalmazza kiváló minőségű termékeit, melyek mostantól a B&K Kft választékában is megtalálhatók. Az elsősorban közforgalmú létesítményekbe szánt fal- és élvédő rendszerek, ütközéshárítók minden területen bizonyítottak már, legyen szó kórházi folyosók, kórtermek, tantermek, szállodai szobák vagy sportlétesítmények védelméről. 

ütközésvédelem

Miért is olyan fontos a falvédelem? Lássunk egy kórházi folyosót!

Egy védelem nélküli kórházi folyosón a falakat számtalan sérülés éri, legyen szó letámasztott berendezésekről, nekigurított betegszállító eszközökről, ágyakról, kerekes székekről, stb. Az ilyen módon szennyezett és sérült falak tisztántartása és helyreállítása jelentős többletköltséget jelentenek az intézmény számára. A megoldás: egy vagy két sávban felszerelt, folyamatos védelmet biztosító, nagy ütközésállóságú falvédő rendszer. (Linea PunchImpact 60Impact 200)  

 

kapaszkodó kapaszkodó kapaszkodó

Szintén fontos szerepe lehet a kapaszkodókkal egybeépített ütközéshárítóknak. (Performer 2StarlineEscort). Ezek a termékek nem csak a falfelület épségét hivatottak megőrizni, de összefüggő kapaszkodási lehetőséget is biztosítanak a mozgásukban korlátozott, sérült vagy idős emberek számára. Anyagukból és szerkezeti kialakításukból adódóan, az SPM kapaszkodók lehetővé teszik az egyszerű és gyors tisztítást, ezzel is hozzájárulva a baktériumoktól mentes, biztonságos környezethez. 

ütközésvédwlwm

A sík falfelületek sarkokban végződnek, amelyek még inkább ütközések „áldozatai lehetnek”. Ezek kivédésére szolgálnak a falsíkra szerelhető sarokélvédők (CapcornCorneaLinea FlexProtecta 2Profila 50).   A sarokélvédők típustól függően csavaros, vagy ragasztásos rögzítéssel kerülnek a helyükre.

sarokvédő sarokvédő, élvédő sarokvédő, élvédő sarokvédő, élvédő

 

A folyamatos falvédelem feltételezi a folyosókat, helyiségeket több darabra tagoló nyílászárók védelmét is, mert hiába óvjuk a szépen festett/csempézett falakat, miközben az ajtók rendszeresen ütéseknek, horzsolásoknak vannak kitéve. Az ilyen behatások ellen biztosítanak védelmet az ütközéshárító PVC sávok (Decochoc, Decoclean, Contact 200) melyek falra és ajtóra egyaránt felhelyezhetők, formára vághatók így nem csak tartós és biztonságos környezetet, de dekoratív megjelenést is biztosítanak folyosókon, kórtermekben, stb. Az oldószermentes akril ragasztó pedig környezetre ártalmatlan, biztonságos rögzítést tesz lehetővé. 

ütközésvédelem, falvédők, ajtóvédők

A fent felsorolt megoldások természetesen nem kizárólag egészségügyi intézményekben alkalmazhatók, sőt! A felhasználási területek száma szinte végtelen.

ütközésvédwlwm, faldekoráció

A fal és ütközésvédelmi termékeink alkalmazásával lényegesen csökkenthetők az épületek karbantartási költségei, az épületen belüli közlekedés biztonságosabbá tehető és egyben esztétikus megjelenést biztosít a belső terek számára.