Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Miért is olyan fontos a falvédelem? Lássunk példaként egy kórházi folyosót!

Egy védelem nélküli kórházi folyosón a falakat számtalan sérülés éri, legyen szó letámasztott berendezésekről, nekigurított betegszállító eszközökről, ágyakról, kerekes székekről, stb. Az ilyen módon szennyezett és sérült falak tisztántartása és helyreállítása jelentős többletköltséget jelentenek az intézmény számára. A megoldás: egy vagy két sávban felszerelt, folyamatos védelmet biztosító, nagy ütközésállóságú falvédő rendszer.

Kórházi ütközésvédelem - utkozesharito.hu

Szintén fontos szerepe lehet a kapaszkodókkal egybeépített ütközéshárítóknak. Ezek a termékek nem csak a falfelület épségét hivatottak megőrizni, de összefüggő kapaszkodási lehetőséget is biztosítanak a mozgásukban korlátozott, sérült vagy idős emberek számára. Anyagukból és szerkezeti kialakításukból adódóan, az SPM kapaszkodók lehetővé teszik az egyszerű és gyors tisztítást, ezzel is hozzájárulva a baktériumoktól mentes, biztonságos környezethez. 

A sík falfelületek sarkokban végződnek, amelyek még inkább ütközések „áldozatai lehetnek”. Ezek kivédésére szolgálnak a falsíkra szerelhető sarokélvédők.   A sarokélvédők típustól függően csavaros, vagy ragasztásos rögzítéssel kerülnek a helyükre.

A folyamatos falvédelem feltételezi a folyosókat, helyiségeket több darabra tagoló nyílászárók védelmét is, mert hiába óvjuk a szépen festett/csempézett falakat, miközben az ajtók rendszeresen ütéseknek, horzsolásoknak vannak kitéve. Az ilyen behatások ellen biztosítanak védelmet az ütközéshárító PVC sávok melyek falra és ajtóra egyaránt felhelyezhetők, formára vághatók így nem csak tartós és biztonságos környezetet, de dekoratív megjelenést is biztosítanak folyosókon, kórtermekben, stb. Az oldószermentes akril ragasztó pedig környezetre ártalmatlan, biztonságos rögzítést tesz lehetővé. 

A fent felsorolt megoldások természetesen nem kizárólag egészségügyi intézményekben alkalmazhatók, sőt! A felhasználási területek száma szinte végtelen.